update! - Reisverslag uit Khett Batdambang, Cambodja van Anne Jonge - WaarBenJij.nu update! - Reisverslag uit Khett Batdambang, Cambodja van Anne Jonge - WaarBenJij.nu

update!

Blijf op de hoogte en volg Anne

28 Juli 2012 | Cambodja, Khett Batdambang

Door het sluiten van de primary en secundary scholen in Battambang en Poipet heb ik de plannen omgegooid. Ik heb geleerd dat dat bij reizen hoort en bij het leven: meebuigen met de omstandigheden. Hoewel ik het jammer vond dat ik niet iets bij kon dragen en echt het schoolleven kon zien in Poipet, heb ik hierdoor weer andere dingen meegemaakt en heb ik weer meer achter de schermen gezien. Ik heb een diploma-uitreiking meegemaakt, meisjes geleerd hoe je mascara opdoet en de assistent van Father Gabriel geholpen met een engels boek lezen. Ook heb ik heel veel rondgelopen en gevraagd wat ik kon doen. In het kantoor was geen hulp nodig en ik denk dat ik de financien en acounting ook niet kan doen. Sportles en Engels werd er niet meer gegeven en in de weg lopen is ook niet echt fijn. Ik heb met Tineke gebeld en om advies gevraagd en toen afgesproken met Father Gabriel dat ik dit weekend al naar Siem Reap zou gaan, waar ik nu ben. Misschien dat ik in de toekomst nog eens terugkeer voor wat langer als de scholen wel open zijn om Engels te geven. Daar ben ik serieus over aan het nadenken hoewel het me moeilijk lijkt, voelde ik me erg welkom en kunnen ze Engelse les goed gebruiken! en niet alleen de kinderen! Maarja dat had ik in Battambang ook.. en in Kompong Speu.. Gelukkig hoef ik die beslissling nog niet te maken. Ik heb in ieder geval een goeie impressie gekregen van de projecten en daar kwam ik voor! Volgens Tineke was Bangkok ook de moeite waard en ik ga na Siem Reap ook nog 3 dagen Bangkok verkennen. Wat ik eerst ga doen is de hele nacht lang doorslapen, want dat is al een tijdje geleden! Ik wilde alleen eventjes vertellen waar ik nu ben en wat mijn plannen zijn, morgen zal ik verslag geven van de afgelopen tijd. Met een wat uitgeruster hoofd, haha!

• 28 Juli 2012 - 17:18

Arco:

idd: hoort en bij het leven: meebuigen met de omstandigheden....
    Valt niet altijd mee, maar als dat besef er is, wordt het makkelijker ;-p
    xx

• 28 Juli 2012 - 18:14

Joyce:

He schat was weeral eventjes geleden dat we iets van jou hebben gehoord, was blij met je berichtje! Geniet nu nog maar lekker van een lange nachtrust en tijd die je min of meer zelf in kan delen, ik had jou per sms al wat ideetjes voor Bangkok gegeven hè?
    Nog een goede week en je hebt je missie volbracht waar wij maar vooral jij erg trots op mag zijn!! We zien weer uit naar je thuiskomst, maar vooral je verhalen en buitengewone ervaringen, je komt terug als een rijker mens, dat is zeker! We hebben het beetje bij beetje gevoeld aan je mooie verslagen. Ik ga eten koken want het is hier etenstijd.
    Geniet nog even en een dikke kus van tantie xxxxx

• 28 Juli 2012 - 18:22

Opa En Oma :

Lieve Anne fijn dat we weer iets van je gehoord hebben. Goed dat je je dagen goed probeerd in te vullen. Nu wat improviseren h'e,wij denken als al de belevenissen zou opschrijven er een boek(je) zou verschijnen. Mooi dat je dit en voor de kinderen en voor jezelf kunt doen. Meisje je kunt gaan aftellen, het zal nu snel gaan. We zien naar je uit!,,! Kusjes en groetjes van opa en oma xxxxxxxx

• 31 Juli 2012 - 21:18

Ronald:

Hoi lieve Anne,

Je zal wel een beetje boos op me zijn, maar ik ben vorige week pas begonnen met lezen. Eerst vakantie en daarna een beetje druk ( denk ik dan hè). Maar ik geniet ontzettend van je stukjes, je schrijft heel mooi maar ook leuk,het boeit van begin tot eind, knap hoor.
    Ik zit hier nu met m'n iPad naar de olympische spelen te denken, als ik naar buiten kijk zie ik water en een leuk bootje, we hebben een leuke familie een mooie winkel, en onze grootste zorg is wat we volgende week bij Joost en adrienne zullen aantrekken!!
    En dan denk ik aan die kinderen met die krijtjes.
    Maar zoals jij er gaande je reis anders tegen aan gaat kijken vind ik wel bijzonder en had ik ook gehoopt, wij hoeven toch niet veel gelukkiger te zijn dan hun, is nergens voor nodig toch.
    Bedankt voor je heerlijke brieven ik heb er van genoten en kijk er steeds naar uit,

Jij bent natuurlijk al geslaagd voor de bruilofd met je jurkje van 1 euro !!

Groeten Ronald Claar Boy en een kusje van Roos.